image

Jag tycker att det går bra att dela kunskapsmål och elevuppgifter på Google drive. Där hämtar eleverna mina uppgifter och kombinerar att göra och att se, få förförståelse (som förhoppningsvis leder till ökad måluppfyllelse:)) genom att gå in på olika hemsidor på den blogg jag gjort till dem.

På min blogg kan de öva på och befästa sådant som finns i de läroböcker de har. Den uppgift, det vi för tillfället undervisar om. De kan t.ex. titta på och undervisas via, genom olika instruktionsfilmer. De kan då lättare arbeta med, förstå vad de ska göra av den/de uppgifter de fått. De får befästa kunskaperna via olika övningar, digitalt som jag länkat till.

Lektionen inleds med att jag, eller min kollega går igenom vad uppgiften är. Därefter kan eleverna se en instruktionsfilm, som andra lärare gjort, som ett exempel på hur de kan göra. T.ex kan de se hur de ska skriva ett personligt brev, som är högaktuellt nu när vi övar inför de nationella proven i SFI. Min tid blir mer ”frigjord” och jag anser att vi lättare kan stötta eleverna, en och en.
Eller så kan de via länkar på min blogg få ytterligare information om en text vi läser. Arbetar vi med NO och kroppen kan de t.ex. få se en film från UR om hur hjärnan fungerar, producerad för SVA elever.

Bloggen frigör resurser! Medan en del, eller ibland flertalet av eleverna, ser en film, lyssnar på en ljudfil kan vi pedagoger hjälpa dem som behöver lite extra hjälp, eller instruera de elever som kommit lite längre och eventuellt ska arbeta med andra skoluppgifter.

Eleverna kan även öva på något de behöver individuellt, som klockan via min hemsida. Om en elev inte riktigt behärskar det här med tid. I många länder är tid inte en lika viktig sak att leva för, efter som vi i Sverige anser att den är. Det kommer ju alltid mer tid!

Jag har gjort kategorier, på min blogg så att det ska vara lättare att hitta. Undergrupper till kategorier kallas etiketter, som visas i ett ordmoln. I kategorin klockan, blir etiketterna t.ex. Tid och Vad är klockan?

Jag har även sidor med länkar till webbsidor där de kan läsa bl.a. sagor på sitt modersmål och svenska. Att läsa sagan först på sitt eget modersmål gör att förståelsen ökar och det är lättare att lära sig de svenska orden.

svasorsele.wordpress.com heter min hemsida.

Bild. Uppgifter till elever i Google drive. Eleverna delar mappen med mig och min kollega Ida. Alla tre kan se allt som finns, delas i mappen. Det är meningen vi ska starta upp ett arbete inom Google apps for education inom vår skolverksamhet. GAFE. Då är det meningen att elevernas e-post adresser och Apple ID:n ska vara identiska. Då jag i blogginlägg som dessa läser om vad man kan göra som lärare i GAFE så…. Vi väntar och väntar.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation