I veckan har jag gjort en film till mina elever i appen Educrations. Jag har ritat och talat in grunderna för hur man placerar det finita verbet i huvudsatser och spetsställning i meningar.
Jag har lagt en hänvisning på Showbie och bifogat en länk, länken går till min sida på Educrations, eleverna har fått en klasskod för att logga in.

Det ska bli spännande att se om de, mina elever, tycker den är till hjälp. Att kunna tala in medan man ritar och förklarar, upplever jag som ett bra sätt att tydliggöra vad jag vill framföra. Vackert är det inte, men förhoppningsvis till hjälp.

Efter att ha förklarat placering av verb har jag även nämnt om hjälpverb och verb 2.

Film om ordföljd.

Film om ordföljd.

Jag har även spelat in, i en minut, och lagt på Showbie när jag läser ur första kapitlet ur Anneli Drewsens bok ”Spring Amina”. Det är den högläsningsbok jag ska börja med nästa vecka. De får lyssna och skriva ned vad jag spelat in och utifrån det ska vi diskutera ord, innehåll och vad boken kan tänkas handla om med utgångspunkt av inledningen och bokens framsida.

Jag har fått nya infallsvinklar, och tankar om läsning via denna föreläsning av Ann-Christin Lövstedt om Reading to learn
image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation