Här skriver jag om dikter, diktande och om Sorsele poesisällskap.

Första advent 2014.
I helgen hade vi releaseparty för vår tredje diktantologi ”Solregn”. Det kom ett 50 tal personer som bjöds inte bara på fika och poesi, utan även musik från Kulturakademien i Storuman. Ungdomar som både spelade och sjöng så att energinivån på alla i lokalen steg med 100%. Många som deltagit i boken läste sina och andra personers dikter och det är fantastiskt vad vårt poesisällskap åstadkommer, genomför.
Den är så fin vår nya bok!
Jag och min goda vän Katarina Österholm hade bakat tårtor och kakor som var glutenfria, till många deltagares glädje. Inte minst oss själva.
Det är inte dumt att vara Sorselebo kvällar som denna!
image

image
image

I vår poesiförening 2014-05-22

Tema ”Tidlös kärlek” med Katarina Österholm som det står om i denna artikel i Provins

Tidigare evenemang

Invigning av kulturhuvudstadsåret  Umeå 2014

Jag och andra ur sällskapet läste dikter. Vi hade arrangerat en poesivandring och läste dikter i eldkorgars sken runt en vandringsstig som vi har på vårt hembygdsområde. Det blev även körsång, jojk i samband med ankomst av renrajd och slädhundsekipage från Ammarnäs och mer trevligheter i vår fina vinterkommun. En renrajd fortsatte hela vägen längs den isbelagda älven, på den pistade leden, ner till Umeå.

Jag läste bland annat denna dikt som jag skrev efter ett besök vid den skola som jag gick i t.o.m. nio års ålder.

Årsringarna

Hon står där, igen, bland de gamla ekarna och ler mot den lilla skolflickan som en gång var hon.

Hon håller om henne och de minns tillsammans.En ek

Diktläsning i -20 grader

Diktläsning i -20 grader

En person som gladde sig över min läsning, han som tog kortet, undrade om hon var jag. Han är saknad, av mig och många andra.

Mer om Sorsele poesisällskap.
Den 8 mars läste 5 personer ur poesisällskapet dikter på Arjeplogs marknad. Samtidigt var det vernissage av konstnären Lligo Mattssons bilder.
ÖgonblicksbilderIndivider och soptunnorCykelturen runt gröna tunnorKatarina läser diktimageDin morPatchworkHudlösEn dikt av vikt läses

 

 

 

 

 

Veckans dikt på vår skola.
image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation