Idag imagesåg jag ett spännande inlägg på Twitter. Att 250 av 290 kommuner har visat intresse för att utse en samordnare för att organisera och tillvarata Skolverkets kompetensutvecklingsinsatser för  att stärka kvalitén i utbildningen för nyanlända elever. Länk till information om samordnarens roll på Skolverkets hemsida.

image

 

 

 

 

Skolpolitik. Region Västerbotten har haft seminariedagar, Skolpolitik 2016. Aktuell skolpolitik, som konferensen kallas, beskrivs som en av norra Sveriges största konferenser inom skolområdet och en viktig mötesplats för politiker och tjänstepersoner. På konferensen förekom det även paneldebatter. I panelen för diskussioner om: Nyanlända- utmaningar och möjligheter för små och stora kommuner finns Sorsele kommuns skolchef Simon Dahlgren med. Se debatten här. I panelen medverkar företrädare för Skellefteå, Storuman och Sorsele. Vår skolchef för fram organisatoriska, kontraproduktiva regler, bland annat gällande upphandlingar av utbildning via Arbetsförmedlingen för en liten kommun. I panelen tar man även upp möjligheter, och svårigheter, med studiehandledning för nyanlända på distans.

Det finns fler intressanta föreläsningar från konferensen. Bl.a. om programmering på schemat, något de infört i Finland.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation