En av mina elever på Språkintroduktion på Älvbrinken i Sorsele kommer från Albanien. Han är 17 år och har en god studiebakgrund. Detta läsår har han kunnat göra nationella provet i både engelska och matematik. Hans svenska har också utvecklats på ett bra sätt. Dels för att han har fått undervisning i ämnet, men också för att han bor på ett boende och har fått många vänner i samhället. Adrian är även duktig på att nyttja sociala medier som kommunikationsvägar för det svenska språket.

Vi har läst en bok som heter ”Spring Amina” av Annelie Drewsen i slutet av den här terminen. När Adrian hade skrivit en sammanfattning om boken vi läste skickade jag den till bokens författare. Hon gjorde ett blogginlägg och publicerade hans text.

Det gladde verkligen både mig och Adrian. Att ha en riktig mottagare för en text som ger en sådan respons är fantastiskt för elever!

One Thought on “Skola på riktigt

  1. Hej! Jag är redaktör på tidningen Sesam som är en nyhetstidning på lätt svenska. Vi riktar oss till människor som är nya i Sverige och människor som lär sig svenska. Jag hittade hit genom Annelie Drewsens blogg. Jag tyckte att det var väldigt roligt att läsa Adrians brev till henne, och att läsa om Adrian.

    Jag ser att han drömmer om att skriva en bok och att bli politiker. Du får gärna tipsa Adrian om att han kan skriva en krönika och skicka till oss på Sesam. Vi betalar för krönikor. Det viktiga för en krönikör i Sesam är inte att skriva på perfekt svenska. Utan att man har något att berätta som får andra att tänka, skratta, bli arga, förstå eller känna igen sig. Han kan maila oss på red@sesam.nu, så kan vi berätta mer.

    Vi önskar också Adrian lycka till med sina fortsatta studier. Ha det fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation